Algemeen

Onze laatste nieuwe Epson printers produceren consistent, hoogwaardige, nauwkeurige en duurzame prints. De UltaChrome HDX-pigmentinkten leveren 98% van de Patone-gecertificeerde kleuren voor het produceren van bijzonder hoogwaardige afdrukken met heldere en levendige kleuren. De geavanceerde pigmentinkten maakt het mogelijk de prachtigste afdrukken te maken, met diepe rijke zwarttinten met hoge dichtheid en uiterst vloeiende overgangen tussen de verschillende kleuren. Wij onderworpen elke afdruk aan een grondige inspectie en kritische evaluatie.

Dankzij de superieure lichtechtheid blijven uw afdrukken er op hun best uitzien lang nadat ze zijn gemaakt. Afdrukken geprint op premium luster foto papier gaan 66 jaar mee. Prints die ingekaderd worden met UV-werend glas gaan zelf meer dan 275 jaar mee.

Prijzen/levering

Ja, alle prijzen op de website zijn inclusief BTW, maar exclusief verzendkosten.

€ 7,95 excl btw Alle prints worden in een stevige koker of envelop verzonden.

€ 14,95 excl btw tem het formaat 70x105 Alle producten worden steeds zeer stevig verpakt.

De productietijd hangt af van het gewenste product.

  • Voor een premium print bedraagt de productietijd 5 tot 7 werkdagen
  • Voor dibond, canvas en montage bedraagt de productie 7 tot 10 werkdagen. Hebt u uw bestelling dringend nodig? Neem dan contact met ons op en we bekijken graag wat haalbaar is.

Dat kan zeker, wel enkel op afspraak: Edelarendries 49A, 9820 Merelbeke.

Aanleverspecificaties

Maak hiervoor gebruik van ons we tranfer account. https://moprint.wetransfer.com

  • TIFF of JPG kwaliteit 100%
  • Zorg dat er geen lagen, kanalen op paden aanwezig zijn (optie: flatten image in Photoshop)
  • RGB kleurprofiel: Adobe RGB, ProPhoto RGB of sRGB
  • Gebruik nooit Profiel toewijzen (Assign Profile) in Photoshop. Deze functie is alleen bedoeld voor bestanden waarvan u weet in welke kleurruimte ze gemaakt zijn, maar waar geen profiel aan hangt.

De resolutie is afhankelijk van de kijkafstand. Hoe groter de kijkafstand hoe minder details u ziet, dus hoe minder pixels u nodig heeft. Hieronder kan u een leidraad vinden voor de aanbevolen resolutie. Als bovengrens hanteren we een resolutie van 300dpi.

Formaat Kijkafstand Resolutie
20x30cm 60 cm 250
40x60cm 120 cm 150
80x120cm 240 cm 100

ICC staat voor “International Color Consortium”. Dit consortium legt wereldwijd de regels en gestandaardiseerde werkmethodes vast inzake kleurprofileringen. Voor elke papiersoort kan u per mail het correcte ICC profiel bij ons opvragen.

Standaard voeren wij geen enkele bewerking uit op uw beeld. Wenst u toch een optimalisatie gelieve dit dat te vermelden als u uw bestelling plaatst.

Omdat de canvas opgespannen wordt op een frame van 2 cm dik, dient u er rekening mee te houden dat het bestand altijd 2,5 cm per zijde langer wordt. Bijvoorbeeld, een canvasdoek van 40 x 60 cm wordt dan 45 x 65 cm. Zorg er dus voor dat er geen belangrijke zaken dicht op de rand van de foto staan.

Losse vellen zijn mooi vlak en ideaal om een portfolio te printen. In ons gamma hebben we drie formaten:

  • A4
  • A3
  • A2

Papier op rol is altijd een beetje golvend. Voor montage of inlijsting is dit echter geen enkel probleem.

Monteren en lamineren

Bij het inlijsten van een print raden we u aan de print te laten verlijmen op een stevigere ondergrond. Dit voorkomt dat deze onder invloed van temperatuur en luchtvochtigheid gaat golven. MO print kan uw print monteren op karton of polystyreen.

Daarnaast is het ook mogelijk om de print te gaan verkleven op Dibond. De kwaliteit van een echte fotoafdruk verlijmd op Dibond is vele malen hoger dan die van een directe print op Dibond.

Wanneer een print aan de muur wordt bevestigd, is deze kwetsbaar voor beschadiging, vuil en vingerafdrukken. Daarom kan u overwegen om uw print te voorzien van een beschermlaag (laminaat). Het laminaat wordt aangebracht dmv een rollaminator. Gelamineerde afdrukken kunnen schoongemaakt en afgestoft worden met een zachte doek.

Dibond panelen zijn standaard voorzien van een U-profiel aan de achterzijde. Het enige wat u hoeft te doen is twee haakjes in de muur te draaien. Met dit ophangsysteem zweeft jouw beeld één cm van de muur.

Ja dat is mogelijk, laat het ons gerust weten.

Garantie

Om er zeker van te zijn dat lijmen en tapes een foto niet beschadigen heeft het Rohester Institute of Technology/Image Performance Institute in Amerika een speciale test ontwikkeld: De Photographic Activity Test (PAT). Deze test onderzoekt de chemische reacties tussen de lijm en het document welke vergeling of verkleuring kunnen veroorzaken. De PAT certificering biedt zekerheid omdat materialen met deze certificering geslaagd zijn voor de test op kwetsbare documenten en hoogwaardig fotomateriaal.

ISO staat voor International Organization for Standardization. ISO International Standaards zorgen ervoor dat producten betrouwbaar en van goede kwaliteit zijn. Papier dat voldoet aan de ISO 9706 norm kan bewaard worden voor een periode van 200 jaar.

Controleer bij levering van de bestelling altijd goed de verpakking. Mocht deze al beschadigd zijn, meld dit dan aan de koerier. Deze is verplicht hier een notitie van te maken. Per e-mail brengt u ons op de hoogte en voegt u enkele foto’s toe om de beschadiging te documenteren. MO print vraag u een foto te maken van zowel de verpakking als van het beschadigde product.

MO print staat niet in voor de beschadiging van het geleverde product door inwerking van UV-straling of andere omgevingsfactoren.

Op schade ontstaan door foutief gebruik van de geleverde producten is geen garantie van toepassing.

Het aankoopbewijs geldt als garantiebewijs.

Indien herstel of vervanging onmogelijk is, heeft MO print het recht de overeenkomst te ontbinden en u volledig te crediteren.

Helaas is dat niet mogelijk. De geleverde producten worden op maat en volgens uw instructies gemaakt daardoor zijn deze uigesloten van het retourrecht.

Varia

Het komt voor, dat de monitorweergave en de print niet overeenkomen. Een te licht afgestelde monitor en/of een slechte kalibratie kunnen tot een foutieve weergave leiden. Om een zo groot mogelijke overeenkomst tussen weergave en resultaat te bereiken, is een kalibratie van de monitor noodzakelijk. Deze kan het best uitgevoerd worden met een kalibratie-apparaat.

Het laatste wat Hahnemühle zich kan permitteren is dat ze hun eigen bronwater vervuilen door het toevoegen van additieven. Van het bleekproces tot het aanbrengen van de coatings zorgen ze ervoor dat er steeds een zeer strenge regel in ere wordt gehouden: enkel het gebruik van mileuvriendelijke additieven. Hiervoor heeft Hahnemühle in het verleden meermaals erkenning en prijzen gewonnen op de internationale markt. Innovatieve fotografen en kunstenaars die digitale reproducties als kunstwerk aanbieden werken graag met de Hahnemühle papiersoorten. De papiersoorten van Hahnem€ hlle zijn 100% zuurtevrij, hierdoor heeft het papier een zeer hoge UV-bestendigheid en is het uiterst geschikt voor duurzame kunstwerken. Elk papiersoort wordt steeds getest door het Wilhelm Imaging Research Institute (WIR). Hierdoor zijn er meerdere large format printing fabrikanten die Hahnemühle als extern papierfabrikant in hun armen hebben gesloten. Epson werkt bvb samen met Hahnemühle voor het aanmaken van certified archival art. Maar liefst 14 papiersoorten van Hahnemühle werden gecertifieerd voor Digigraphie.